29 دی 1403
logo

Chronic Diseases Research Center

Tehran University of Medical Scienses

لیست اخبار صفحه :1
بررسی ارتباط پروفایل متابولومیکس آمینواسیدی و آسیل کارنیتین سرم و پروفایل کبدی با مراقبت و عوارض دیابت نوع دو: مطالعه مشاهده ای جمعیت محورمراقبت دیابت ( مطالعه DiaCare)

بررسی ارتباط پروفایل متابولومیکس آمینواسیدی و آسیل کارنیتین سرم و پروفایل کبدی با مراقبت و عوارض دیابت نوع دو: مطالعه مشاهده ای جمعیت محورمراقبت دیابت ( مطالعه DiaCare)

دیابت شیرین یک اختلال متابولیک پیچیده است که با مقاومت به انسولین، اختلال در سیگنال‌دهی انسولین، اختلال عملکرد سلول‌های بتا، سطوح غیر طبیعی گلوکز، تغییر متابولیسم لیپیدها، التهاب تحت بالینی و افزایش استرس اکسیداتیو همراه است. اسیدهای آمینه (AA) واحدهای سازنده پروتئین ها هستند که نقش مهمی در بیان ژن، سیگنال دهی سلولی، تولید مثل، انتقال عصبی، متابولیسم، استرس اکسیداتیو، کنترل درد، پاسخ های التهابی و سم زدایی دارند اختلال در متابولوم اسید آمینه آزاد پلاسما در دیابت مشاهده شده است و با مقاومت به انسولین و همچنین شروع بیماری قلبی عروقی در این جمعیت مرتبط است. شواهدی در خصوص ارتباط مدیریت عوامل خطر کبد چرب و مراقبت از دیابت وجود دارد. NAFLD با مقاومت به انسولین مرتبط است و حذف احتمال ابتلا به دیابت در افرادی که شواهدی از کبد چرب دارند، مهم است. . از این رو، برای ارتقای سلامت بیماران دیابتی و کاهش پیامدهای شدید، لازم است تغییرات مولکولی که در ایجاد دیابت رخ می‌دهد، متمایز کرد. بنابراین در مطالعه حاضر به بررسی ارتباط متابولیت ها با مراقبت از دیابت می پردازیم که برای اولین بار در ایران به طور جامع به آن پرداخته می شود

برنامه ثبت بیماری سارکوپنی

برنامه ثبت بیماری سارکوپنی

با ارتقا سطح بهداشت عمومی امید به زندگی افزایش یافته و این مساله موجب افزایش جمعیت سالمند جهان شده است.با توجه به نیازهای خاص افراد سالمند آماده سازی زیر ساختها و تامین امکانات کافی برای مدیریت بحران سالمندی از اولویتهای مهم جوامع به خصوص کشورهای در حال توسعه به شمار می آید چرا که این کشورها به واسطه افزایش ناگهانی جمعیت مسن خود زمان کوتاهی برای مقابله و مدیریت مشکلات سالمندی هستند. علاوه بر این شناسایی عوامل خطر بیماری هایی که در دوران سالمندی شیوع بیشتری دارند و همچنین افرادی که در ریسک خطر هستند می بایست مورد توجه قرار گیرد. سارکوپنی یا تحلیل وابسته به سن عضلات اسکلتی از جمله مباحث مهم طب سالمندی است که در دهه های اخیر مورد توجه محققین دنیا قرار گرفته ولی متاسفانه در کشور ما تاکنون مطالعه ای در سطح ملی صورت نگرفته است . عوامل مختلفی از جمله ژنتیک ، تغذیه، کاهش فعالیت فیزیکی،کاهش ساخت پروتئین ها،تغییر در محتوای چربی عضلات و مقاومت به انسولین ، در بروز سارکوپنی نقش دارندبه نظر می رسد بعضی از این عوامل قابل کنترل بوده و شناخت آنها در پیشگیری سارکوپنی کمک کننده است.

مطالعه کوهورت سلامت سالمندی بوشهر

مطالعه کوهورت سلامت سالمندی بوشهر

مطالعه بزرگ و آینده نگر "برنامه سلامت سالمندی بوشهر" با هدف تعیین عوامل مختلف موثر بر سلامت سالمندان و شیوع آنها با هدف فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز برای تصمیم گیری پزشکان، سیاست گذاران، مدیران برنامه های بهداشتی و خود سالمندان و برداشتن گام های جدی در جهت پیشگیری از وقوع خطرات ناشی از بروز مشکلات دوران سالمندی و بهبود کیفیت زندگی سالمندان و جلوگیری از تحمیل بار مالی به اقتصاد خانواده ها و جامعه طراحی شده است.

مطالعه ی مشاهده ای جمعیت محور مراقبت دیابت در ایران

مطالعه ی مشاهده ای جمعیت محور مراقبت دیابت در ایران

در حال حاضر اطلاعاتی جامعی در مورد وضعیت مراقبت و خدمات مربوط به بیماری دیابت نوع دو در کشور موجود نمی باشد. هدف از این مطالعه جمع اوری اطلاعات و ارزیابی در مورد کنترل بیماران با دیابت نوع دو که در واقعیت اتفاق می افتد در هر استان و سراسر کشور می باشد. در این مطالعه علاوه بر مورد ذکر شده در دسترس بودن امکانات درمانی دیابت. شیوع عوارض دیابت . مدیریت دیابت توسط خود بیمار و کیفیت زندگی بیمار سنجیده خواهد شد.

    متن مورد نظر خود را جستجو کنید
    تنظیمات پس زمینه