حضور رئیس و دبیر مرکز تحقیقات بیماریهای مزمن و صعبالعلاج در کنگره سالیانه طب سالمندی
کنگره سالیانه طب سالمندی همراه با سمپوزیوم سالانه بیماری آلزهایمر در تاریخ 13-11 مهر ماه 1397 در تهران، مرکز همایشهای بینالمللی رازی به همت دپارتمان طب سالمندی بیمارستان ضیائیان برگزار شد. در این کنگره رئیس (دکتر رامین حشمت) و دبیر (دکتر گیتا شفیعی) مرکز تحقیقات بیماریهای مزمن و صعبالعلاج به همراه چند تن از همکارانشان در این حوزه، پانل تخصصی سارکوپنی را برگزار کردند.
کنگره سالیانه طب سالمندی همراه با سمپوزیوم سالانه بیماری آلزایمر در تاریخ 13-11 مهر ماه 1397 در تهران، مرکز همایشهای بینالمللی رازی به همت دپارتمان طب سالمندی بیمارستان ضیائیان برگزار شد. در این کنگره رئیس (دکتر رامین حشمت) و دبیر (دکتر گیتا شفیعی) مرکز تحقیقات بیماریهای مزمن و صعبالعلاج به همراه چند تن از همکارانشان در این حوزه، پانل تخصصی سارکوپنی را برگزار کردند. در جریان این پانل، ابتدا دکتر رضوان هاشمی به تعریف و کلیات سارکوپنی پرداخته و عنوان کرد: با افزایش سن تغییراتی در تمام ارگانهای بدن رخ میدهد. این تغییرات در ترکیب بدن انسان به صورت کاهش توده استخوانی، افزایش توده چربی و کاهش توده عضلات اسکلتی میباشند که این تحلیل وابسته به سن عضلات اسکلتی، سارکوپنی نامیده شده است. سپس دکتر رامین حشمت از اپیدمیولوژی سارکوپنی در ایران و جهان سخن گفت و اظهار کرد: شیوع این بیماری متفاوت گزارش شده است. در حدود 10-5 درصد از افراد بالای 65 سال سارکوپنی دارند. در سال 2017 یک مرور نظاممند صورت گرفت و نتایج حاکی از آن است که شیوع سارکوپنی در جهان در هر دو جنس یکسان و ده درصد میباشد. همچنین شیوع سارکوپنی در کشورهای غیرآسیایی بیشتر از کشورهای آسیایی در هر دو جنس میباشد. در ادامه دکتر گیتا شفیعی از تعیین دادههای مرجع حداکثر توده عضلانی برای تعریف سارکوپنی و ابزارهای غربالگری در ایران و جهان سخن گفت. وی همچنین افزود: سارکوپنی از جمله مباحث مهم طب سالمندی است که صدمات بسیاری را بر سلامت جامعه وارد نموده و منجر به افزایش هزینههای بهداشتی، افزایش نیاز به سرویسهای مراقبتی از سالمندان ناتوان و در نهایت مرگ و میر این گروه سنی میگردد. از این رو در دهههای اخیر مورد توجه محققین جهان قرار گرفته است. و در پایان این پانل هم دکتر شیما جزایری در مورد تغذیه و سارکوپنی صحبت کردند که یک بیماری فاکتوریال بوده و در اثر عوامل مختلف ایجاد میشود، تغذیه از جمله عوامل موثر و قابل تغییر در ایجاد سارکوپنی است. همینطور دکتر مریم حسینی از نقش فعالیتهای فیزیکی در مدیریت سارکوپنی سخنرانی و عنوان کردند که سارکوپنی یک علت قابل توجه در بروز ناتوانی و ضعف در بیماران مسن شناخته میشود.
ارسال به دوستان